canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Kings Of Leon - When You See Yourself

Followill ailesi geri döndü, hem de 11 şarkılık bir çalışmayla. Bir süredir eski hitlerinin gölgesinde ilerleyen Kings Of Leon’un ana duygusu yüzleşme olan albümüne göz atıyoruz.



“Biliyoruz ki pek çok insan bizi ilk albümümüz Youth & Young Manhood’daki gençler gibi, uzun saçlı ve bıyıklı görmeyi bekliyordu.” diyor Caleb Followill albüm üzerine verdiği bir röportajda. Ekip üyeleri ise eskisi gibi değil, daha özgüvenli ve rahatlar. Olgunluğu kucaklarken hayata ve müziğe feleğin çemberinden geçmiş müzisyenler gözüyle bakıyorlar.

İlk şarkı When You See Yourself, Are You Far Away çok ritimli ve neşeli. Albümün devamında deneyimleyeceğimiz “insanın kendisiyle zor yoldan yüzleşmesi” duygusunu sözlerinde aktarıyor. İlk tekli The Bandit ise, yakalayıcı riffleri ve enerjisiyle karşılıyor. Bas gitarlarında funk etkisini hissettiğimiz Stormy Weather'da, grup hayranlarının beklentilerini sınıyor.

Albümü dinlerken déjà vu hissi yaşarsanız bu muhtemelen yapımcı Markus Dravs yüzünden. Grubun 2016 çıkışlı WALLS adlı çalışmasının da yapımcılığını üstlenmiş Dravs, Coldplay ve Arcade Fire gibi isimlerle çalışmış efsanevi yapımcı Brian Eno’nun öğrencisi. Dravs, Kings Of Leon’un enerjisini meydan okuyucu ritimlere dönüştürerek gruba sofistike bir prodüksiyonla eşlik ediyor.

Caleb, Jared, Nathan… Followill ailesi, yani Kings Of Leon'un her üyesi artık evli ve çocuklu. Bu da albüme bir bilgelik havası veriyor. Geçmişte yapılan hataların itirafları, spot ışığının altında geçen tecrübesiz yıllar belli bir mahzunlukla sunuluyor. Fakat adrenalin dolu Echoing’deki gibi, ekibin ilk albümlerindeki enerjisi yer yer kendini gösteriyor. Bu adrenalin ve bilgeliğin arasında Fairytale noktayı koyuyor.

Radyoda denk geldiğinizde tam olarak o anki ruh halinize uyan şarkılar vardır ya, işte Fairytale Caleb Followill’e göre böyle bir şarkı. “Ben bu hissi özellikle Tom Petty ve The Velvet Underground’ı duyduğumda yaşarım.” diyor Followill. “Kayıt şirketlerinin tekli olarak yayınlamayı tercih edeceği bir şarkı değil Fairytale, fakat eminim ki stresli bir günün ardından eve giderken bu şarkıyı duyan dinleyici tam da bu hissi yaşayacak.” Kemanın solistin fısıldayan sesiyle ahengi ve yankılar, durulmuş huzurlu bir hayatın, dinginliğin anahtarını veriyor.

When You See Yourself, ağırbaşlı şarkılarla korkusuz ve meydan okuyucu şarkıların yan yana dizildiği bir albüm. Kings of Leon’un müziğini tüm dünyaya sevdiren şey neyse, bu albümde de öncelikle muhafaza edilen şey o. Bu yüzden Claire & Eddie'nin sözleriyle noktayı koyabiliriz: "A story so old, still so original. "