canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Twenty One Pilots - Scaled and Icy

6. stüdyo albümüyle müzik piyasasında yeniden adından söz ettiren Twenty One Pilots, Scaled and Icy ile karşımızda. 2015’te yayınladığı Blurryface albümüyle adından söz ettirmeye başlayan grubun "Stressed Out" teklisi 1 milyardan fazla dinlenen ilk rock şarkısı unvanına sahip. Grubun yeni albümündense iddialı bir enerji aldık!



Amerika tarihinde 2 ayrı albümü için altın sertifikaya sahip tek grup olan Twenty One Pilots, Blurry Face albümüyle herkesin ağzını açık bıraktı. Ne var ki Scaled and Icy'den önce yayınlanan Trench ile listelerde aynı başarıyı yakalayamadı. Biz ise o albümdeki yaratıcı girişlerin, yenilikçi ritimlerin ve şarkı sözlerinin hakkını yiyemeyiz. Her işinde bize yeni tatlar sunan ikili, Scaled and Icy’de Covid-19’un etkisiyle müziğinde bazı değişiklikler yaptı. Şimdi, 21 Mayıs’ta yayınlanan bu yeni albüme göz atalım.

Tyler Joseph ve Josh Dun ikilisi rock, rap, synth gibi türleri bir araya getirmekte çok iyi olduğunu 2009’daki kuruluşundan beri kanıtlıyor. Bu yeni albümde de artık imza haline gelen bu türlere rastlıyoruz. Geçmiş albümlerinde hissettiğimiz melankoli Scaled and Icy’de Maroon 5 neşesine dönüşüyor.

Şarkılar sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönem Tyler Joseph tarafından yazıldı. Kaygı, yalnızlık, can sıkıntısı ve şüphe gibi duygular eşliğinde ortaya çıkan bu albümde Joseph, ‘‘Bir de buna mı üzülelim?’’ diyerek daha önceki işlerinden daha eğlenceli ve neşeli bir işe imza attı. Scaled and Icy cümlesiyse yeni şarkılar üzerinde çalışılırken Joseph’in aklından çıkmadı ve albümün adı böylece seçilmiş oldu. Albümün amacı belli: Bu yaşadığımız izolasyon durumundan bizi çekip çıkartmak!

Olumsuzlukları silip süpüren bu çalışmanın ilk şarkısı Good Day. Eğlenceli gibi gözükse de arka planı biraz karanlık. Joseph de hepimiz gibi bu dönemde anksiyetesine sarılıp olmayacak şeyleri hayal edenlerden. Şarkıda, eşini ve çocuğunu kaybederse yaşayacağı inkar sürecini ele alıyor. Bu detayla beraber Good Day’e karşı olan yaklaşımımız bir hayli değişti. Bir de sözlerine dikkat ederek, yeni bir bakış açısıyla dinlemekte fayda var!

Albümü eğlenceli bir ritim sarıyor dedik, yine de ekip bir tutam duygusallık eklemeyi ihmal etmedi. 2. tekli Choker, klibiyle beraber geldi. Bu klip, albümün konseptine uygun bir yerde, oyuncakçıda çekiliyor. Hayatın getirdiği zorluklarla başa çıkmaya çalışan Joseph’in hikayesini izliyoruz. Dinleyenleri, hatalara takılıp kalmayı bırakma mesajlı bir son karşılıyor. Sihir, soygun, minyatür figürler ve dahasıyla Choker'ın klibi oturup film niyetine izlemelik!

Albümün genel temasında içinde bulunduğumuz kapanma ve virüs konularından bir kaçış hâkim. Saturday de bunun en büyük kanıtlarından. Yaşanan yıllık izolasyonun ardından bitse de gitsek duygusuna odaklanan grup, eski ve keyifli zamanlara geri dönme arzumuza ortak oluyor. Hepimizin yaşadığı, günlerin karışması ve hangi günde olduğumuzun artık önemsiz oluşu da bu şarkıya ilham olan hislerden. Saturday’in en sevdiğimiz yanıysa içinde organik ögeler barındırması. Kayıt sırasında, eşiyle telefonda konuşan Joseph şarkıya bu konuşmanın harika entegre olacağını düşünüp ekliyor. Anılarla dolu, samimi bir şarkı!

Scaled and Icy’deki duygusal derinliği albüm boyunca hep sezdik fakat sanki arka planda tutulan bu hislerin hepsi birleşip Redecorated’de vücut buldu. Bu şarkıda Tyler Joseph, oğlu vefat eden bir arkadaşından ilham aldı. Arkadaşı, oğlunun odasına dokunamadığını ve odanın onun bıraktığı gibi kaldığını söyleyince Joseph, çok güçlü bir duygu hissetti ve bu sözler ortaya çıktı. Redecoreted, Tyler’ın en sevdiği ve en güçlü şarkılarından bir tanesi oldu.

Scaled and Icy, bir yılın yalnızlığını gözümüzün önüne getiren sonra da yok eden bir albüm. Sorunların varlığını hiçe saymayan ama çok da üstüne düşmeyen şarkılarla bir süreliğine Twenty One Pilots dozumuzu aldık. Duyulmak için verdiği savaşı Blurryface ile kazanan grup, Trench ile yerini sabitledi ve Scaled and Icy ile ise riskli bir hamle yaptı. Bu oyunun en büyük kazananlarıysa, biz müzikseverler olduk!