canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

The Black Keys - "Let's Rock"

2014’ten beri derin bir sessizliğe gömülmüş olan Dan Auerbach ve Patrick Carney, dokuzuncu albümleri "Let’s Rock" ile sahalara geri döndü!



İlk büyük çıkışını 2010 yılında Brothers albümüyle yapan ve albümden Tighten Up ile 3 Grammy kazanan The Black Keys, başarısını El Camino albümüyle sürdürdü. 2014 yılında yayınladığı Turn Blue’dan sonra beş yıl müzik dünyasından uzak kalan ikili, yeni albümleri "Let’s Rock" ile duymayı özlediğimiz o karakteristik elektro gitar merkezli blues/rock müziğini şehre geri getirdi.

Patrick Carney’in elektro gitar için saygı duruşunda bulunduğu albüm olarak tanımladığı ve sade bir yaklaşım izlediklerinin altını çizdiği albüm, Dan Auerbach’ın Nashville’deki Easy Eye Sound stüdyosunda kaydedildi. Albüm adını 1 Kasım 2018’de elektrikli sandalyeyle idam edilen mahkum Edmund Zagorski’nin son sözlerinden alıyor.

Albümden önce yayınlanan ilk tekli olan Lo/Hi, beş yıllık sessizliği bozan isim oldu. Şarkının başında Auerbach’ın gitarından melodiler, sanki hiç zaman geçmemiş gibi bize The Black Keys’in kendine has yüksek enerjisini hissettiriyor. Albümün ses getiren şarkılarından biri olan Go, yazın uzun bir yolculuğa çıkmak için size gereken motivasyonu sağlayabilecek nitelikte oldukça yüksek enerjili bir şarkı. Şarkının klibi beş yıldır birbiriyle konuşmayan Auerbach ve Carney'in arasındaki ilişkiyi esprili bir dille anlatıyor.

Albümün ön plana çıkan bir diğer şarkısı ise Eagle Birds. Özgün melodileriyle Auerbach’ın ön planda olduğu Eagle Birds, oldukça tanıdık The Black Keys tarzını en iyi şekilde yansıtıyor. Ayrıca Eagle Birds başta olmak üzere, albümün tamamında ikiliye kadın vokaller eşlik ediyor ve bu da şarkıların altını doldurarak şarkıların çok daha canlı olmasını sağlıyor. Walk Across The Water, albümün diğer şarkılarına oranla daha duygulu ve nabzı biraz daha düşürüyor. Aşkı, fedakarlıkları anlatan şarkı tam da sahilde güneş batarken dinlenecek türden.

Albümden önce yayınladığı Lo/Hi ve Go şarkılarıyla bizi heyecanlandıran ve albümle ilgili beklentilerimizi yükselten The Black Keys, aradan geçen zamana rağmen yakaladığı çizgiyi bozmadan tanıdık melodilerle beklentileri karşılıyor. Bu yılın en beklenen albümlerinden biri olan "Let’s Rock" hem müzik mecrasından hem de dinleyicilerinden onay alarak çalma listelerimizde yerini bulmayı fazlasıyla hak ediyor.